ترک اعتیاد

اعتیاد چه تاثیر بر مغز می گذارد ؟

اعتیاد

مواد مخدر و مغز

مغز پیچیده ترین عضو بدن انسان است . این توده خاکستری رنگ که حدود یک ونیم کیلو وزن دارد در واقع کانون همه فعالیتهای انسان است . برای رانندگی کردن ، لذت بردن از غذا ، نفس کشیدن ، خلق شاهکارهنری و لذت بردن از فعالیتهای روزمره و هر فعالیت دیگری این مغز انسان است که فرمان می دهد . به طور خلاصه مغز انسان عملکرد و فعالیتهای بدن انسان را تنظیم می کند ، اعمال انجام شده را ارزیابی کرده و واکنش نشان می دهد و افکار و احساسات وی را شکل می دهد . مغز از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است و همه آنها همراه با یکدیگر و همانند یک تیم یا گروه کار می کنند . هر یک از قسمتهای مغز مسئول هماهنگ ساختن و انجام اقدامات خاصی هستند . مصرف مواد مخدر می تواند قسمتهای مهمی از مغز انسان که برای سامان دادن زندگی روزمره ضروری است را تحت تاثیر قرارداده و سبب شود تا فرد بدون آنکه اراده ای از خود داشته باشد به مصرف موادمخدر ادامه می دهد و سرانجام معتاد می شود .

ریشه نخاع

فعالیتهای اصلی و حیاتی برن است همچون تنظیم ضربان قلب ، تنفس و خواب را کنترل می کند .

سیستم لیمبیک

قسمت لذت جوئی مربوط به مغز را کنترل می کند . این قسمت قسمتهای مختلف مغز که سبب می شوند تا ما احساس لذت کنیم را کنترل می کند . احساس لذت سبب می شود تا ما توانایی خود برای تکرار برخی از رفتارها همانند غذا خوردن را که برای ادامه حیات ما نقشی اساسی دارند تنظیم کنیم . این قسمت از مغز هنگام انجام این گونه اقدامات و همچنین مصرف مواد مخدر فعال می شود . قسمت لیمبیک مغز در عین حال مسئول ارزیابی ما از احساسات مثبت و منفی است و همچنین قسمت است که خاصیت روان گردان بودن بسیاری از مواد مخدر را نشان می دهد .

قشرمغز یا کورتکس

مرکز تفکر و اندیشه می باشد این قسمت ما را قادرمی سازد تا فکر کنیم و برای مشکلات را ه حل پیدا کنیم و تصمیم بگیریم . به عبارتی اطلاعات دریافتی از حسهای مختلف را دریافت و آنها را پردازش می کند تا قادر باشیم که ببینیم ، بشنویم ، طعم های مختلف را تشخیص دهیم و احساس داشته باشیم .

مواد مخدر چگونه بر مغز تاثیر می گذارد ؟

موادمخدر موادی شیمیایی هستند که پس از مصرف وارد سیستم ارتباطی مغز شده و فرایند عادی ارسال ، دریافت و پردازش اطلاعات از سوی سلولهای عصبی را مختل می کند . ساختارشیمیایی برخی از مواد مخدر از جمله ماری جوآنا و هرئین شبیه نورون های فرستنده طبیعی مغز است مخدر به نورون ها را تحریک می کند و شباهت ساختار شیمیایی این گونه مواد مخدر به نورون های فرستنده طبیعی سبب می شود تا سلولهای گیرنده مغز فریب خورده و اجازه دهند تا موادمخدر وارد سلولهای عصبی شده و آنها را تحریک کنند . گرچه ساختارشیمیایی اینگونه موادمخدر شبیه ساختارموادشیمیایی مغز است اما سلولهای عصبی شده و آنها را تحریک کنند . گرچه ساختارشیمیایی اینگونه موادمخدر شبیه ساختار مواد شیمیایی مغز است اما سلولهای عصبی مغز را به طور طبیعی تحریک و فعال نمی کنند و سبب می شوند تا پیام های غیر عادی در شبکه عصبی مغز جریان پیدا کنند . و همچنین موادمحرک همچون آمفتامین و کوکائین باعث می شود تا سلولهای عصبی مغز به مقدارزیادی نوررون های فرستنده طبیعی ایجاد کند یا از گردش عادی این مواد شیمیایی در مغز جلوگیری می کنند . ایجاد چنین اختلالی سبب می شود تا یک پیام بسیار قوی در مغز ایجاد شده و کانال های ارتباطی مغز مختل شود . تفاوت میان طنین پیام طبیعی و پیامی که بر اثر مصرف این گونه مواد مخدر در مغز ایجاد می شوند شبیه تفاوت میان سخنانی است که کسی در گوش شما زمزمه کند و صدائی که با فریاد کشیدن در برابر میکروفون ایجاد می شود .


برای ثبت درخواست باید وارد شوید.
ورود | ثبت نام
پرداخت آنلاین فرم عضویت خیرین کانل تلگرام